Een vloerkleed is een onmisbaar element wanneer je je woonkamer gaat inrichten. Het maakt de ruimte visueel aantrekkelijk. Daarnaast voegt het ook een gevoel van warmte en comfort toe. Met zoveel verschillende vloerkleden om uit te kiezen, kan het maken van de juiste keuze overweldigend zijn. Wij vertellen in deze blog graag meer over welk vloerkleed goed past bij welke woonkamer.

Scandinavisch minimalisme

Een Scandinavische inrichting herken je aan de eenvoudige lijnen, neutrale kleuren en een minimalistisch ontwerp. Heb jij een woonkamer met deze inrichting? Dan staat een wollen vloerkleed prachtig! Kies voor een lichtgrijze of een crèmekleurig kleed met een eenvoudig patroon. Bijvoorbeeld geometrische vormen of strepen. Dit zal de rustige sfeer van de woonstijl aanvullen, terwijl je tegelijkertijd ook een zachte structuur toevoegt.

Bohemian chic

Heb jij je woonkamer ingericht aan de hand van de bohemian chic stijl? Dan zie je waarschijnlijk veel levendige kleuren, patronen en texturen samenkomen. Een vintage Perzisch tapijt is de perfecte keuze bij deze woonstijl. Denk aan tapijten met gedurfde kleuren, zoals diepblauw, rood of groen. Maar ook opvallende patronen, zoals bloemen- of geometrische motieven passen goed. Het mixen en matchen van verschillende patronen en kleuren zal een speelse en eclectische sfeer creëren. Echt kenmerkend voor de bohemian chic stijl!

Industrieel en modern

Betonnen vloeren, metalen accenten en het gebruik van hout. Dat is nou echt een typische industriële en moderne woonkamer. Een vloerkleed met ruwe textuur en een gedempt kleurenpalet is een goede keuze hierbij. Denk aan een juten vloerkleed in aardetinten, zoals bruin, grijs of beige. Dit biedt een warm contrast met de koele elementen van de industriële stijl. Zo krijg je een prachtige natuurlijke en organische uitstraling in je woonkamer.

Landelijk

Een hoogpolig tapijt past heel goed bij een landelijke woonstijl, waar hout en een warme sfeer centraal staan. Ga voor een vloerkleed dat gemaakt is van zacht materiaal, bijvoorbeeld wol of shaggy tapijt. Kies een mooie warme kleur, zoals beige, crème of bruin. Dit zal het gevoel van comfort en knusheid toevoegen. Ook versterkt het de landelijke esthetiek door de natuurlijke textuur en kleur.

Eigentijds en kleurrijk

Heb je een woonkamer met een eigentijdse stijl en wil je wat kleur en levendigheid toevoegen? Overweeg dan een tapijt met felle kleuren en abstracte patronen. Dat brengt je woonkamer tot leven. Met een kleurrijk vloerkleed in abstracte patronen heb je een echte eyecatcher in je woonkamer liggen. Ga voor kleuren als rood, groen, geel of oranje. Dit valt lekker op en trekt de aandacht!

Uiteindelijk wil je natuurlijk een vloerkleed kiezen dat goed past in jouw woonkamer. Denk er ook aan dat je vloerkleed mooi staat bij jou vloer. Hij ligt er immers direct op. Of misschien past jouw vloer wel helemaal niet meer bij de woonstijl die je wilt creëren. Kijk eens op Stilefloors.nl en ontdek welke vloer perfect past in jouw woonkamer. Of vraag een adviesgesprek aan met een van onze professionals. Vloer helemaal in orde? Dan kun je lekker gaan shoppen voor een passend vloerkleed!