Verfwinkel

De grootste fouten bij de keuze voor een bepaalde soort verf

De keuze voor een nieuw interieur begint meestal een beetje stressvol. Uiteindelijk zul je er achter komen dat dit helemaal nergens voor nodig is. Maar toch, je wilt het perfecte eindresultaat hebben, je zult immers zelf heel lang moeten wonen in en tussen dit interieur. De vraag is meestal, waar moet ik in godsnaam beginnen? Veel mensen maken bij het indelen en het opstellen van een plan voor het interieur regelmatig veel fouten.

Een belangrijk aspect van het interieur is uiteraard de kleur die het gaat krijgen, en op welke manier je deze vorm gaat geven. Vandaag richten wij ons op verf. In dit blogartikel bespreken wij de meest gemaakte fouten bij het kiezen van een verf.

Voorafgaand, wij zouden uiteraard niets liever willen dan direct een kleur uitkiezen. Dit is echter een keuze die alleen jijzelf kunt maken. Kleur is namelijk grotendeels gebaseerd op smaak.

verf
TL licht

TL licht in de bouwmarkt

Een veelgemaakte fout is toch wel dat het eindresultaat van de verf er heel anders uitziet dan gedacht. Dit komt voornamelijk doordat de keuze voor de verf gemaakt is in een bouwmarkt met TL licht. Het licht heeft invloed op de uitstraling van de kleur. Neem een aantal teststrips mee naar huis voor het kiezen van een kleur. Je zult zien dat wanneer je de uiteindelijke keuze thuis maakt dat de keuze toch wel iets anders kan zijn.

Verandering gedurende de dag

Dit is iets waar velen ook niet bij stilstaan. We gaan verder op het gebied van licht, een verfkleur kan in de loop van de dag veranderen. Dit komt door de lichtinval die gedurende de dag verandert. Een kleur verf kan er in de loop van de avond heel anders uit zien dan dat deze er uitzag in het begin van de ochtend.

Geen plannen maken

Veel mensen bedenken vooraf geen interieurplan. Dit is ook een veelvoorkomende fout wanneer het aankomt op de keuze van een verf. Veel mensen kiezen hals over de kop een kleur verf terwijl ze nog niet eens nagedacht hebben over een plan voor het interieur. De tip is dus, maak eerst een zo duidelijk mogelijk plan voor het interieur, en ga daarna pas aan de slag met het kiezen van een kleur verf.

Misvatting wat betreft oppervlakte

De kleurstaaltjes in de bouwmarkt zijn heel misleidend. Wat men vaak vergeet is dat de keuze vanuit hier wordt gemaakt vanuit een kleine oppervlakte. Op een grote oppervlakte kan een kleur er ineens heel anders uit komen te zien. Wellicht dat je de kleur verf eerst eens goed in je op moet nemen, en dan vervolgens moet kijken hoe deze kleur er uit ziet op de oppervlakte die jij in gedachte hebt voor de klus.

 interieur