Muur sauzen

Het sauzen van muren, dit moet je weten!

Eens in de zoveel tijd zijn de muren toe aan het worden voorzien van een frisse laag met latex verf. Soms zijn er mensen die de muur liever een specifieke kleur willen geven, of ze willen liever toch alle muren in het wit hebben. Welke keuze je op dit gebied maakt, dat maakt niet uit. Wat je daarentegen wél wil, is dat dit streep-loos gebeurt zonder dat de banen na afloop nog zichtbaar zijn. Een goede afwerking is hierbij heel belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.

In het kort

Het is belangrijk dat de ondergrond eerst sausklaar wordt gemaakt, zowel wanneer je een bestaande woning hebt als wanneer je in het bezit bent van een nieuwbouwwoning.

Het laten sauzen van de muur is niet per definitie heel goedkoop, maar ook niet heel duur. Wij zijn van mening als een instelling die veel wordt gewaardeerd door klanten dat dit ook niet veel hoeft te kosten.

Muur
sauzen van muren

Het is echter wel beter om een professionele schilder voor dit soort klussen in te zetten, wanneer je zelf een poging waagt dan heb je kans dat de afwerking van het werk ver te zoeken is. Het sauzen van een muur of plafond is namelijk nog altijd een redelijk intensieve schildersklus.

Wat gaat het kosten?

Het laten sauzen van de muren of het plafond is dus niet per definitie heel goedkoop, maar het hoeft ook niet heel duur te zijn. Het is dus niet goedkoop, maar ook zeker wel betaalbaar. De prijzen om een muur te laten sauzen ligt tussen de 8 tot 13 euro per vierkante meter.

Je kunt echter flink op deze kosten besparen wanneer je al zo veel mogelijk werk uit handen neemt van de schilder. Wanneer je er voor zorgt dat een schilder zo efficiënt als mogelijk aan een klus kan beginnen, dan zal dit een hoop schelen in de kosten van de klus. Je kunt bijvoorbeeld de voorgrond repareren indien nodig, je kunt nicotine of roetaanslag verwijderen van de muren en tot slot zou er eventueel een grondlaag aangebracht kunnen worden.

r.

 schilder

Projecten

Medewerkers

Jaren ervering

Wanneer je kiest voor het laten sauzen van de muren dan wordt dit middels een rol en een stok ter uitvoering gebracht. Deze manier is echter een stuk intensiever dan het spuiten van een muur. Het is daarom dat het laten sauzen van de muur meestal toch een tikkeltje duurder is dan het laten spuiten van de muur. Dit wordt meestal echter alleen toegepast op zeer grote oppervlaktes. Het verschil in eindresultaat zie je eigenlijk niet zo zeer. Het voordeel van spuitwerk is dat de kans op een goede en mooie afwerking vele malen groter is. Spuiten is minder intensief en de toepassing van het materiaal stelt de schilder in staat om meer resultaat te behalen.