schilder offerte

Een schilder offerte, waarom en hoe?

Je bent op zoek naar een betrouwbare schilder die voor jouw project kan zorgen voor een mooi eindresultaat. Echter, je wilt hier natuurlijk niet te veel voor betalen. Daarom wil je uiteraard een goede schilder die jouw project perfect en goed aanpakt. Daarom vraag je offertes aan voor schilderwerk. Dit is een goede manier voor het vergelijken van prijzen bij schilders. Op deze manier kun je namelijk bekijken of zij voor een degelijke prijs ook de service kunnen leveren die jij verwacht.

Waarom een offerte aanvragen?

 

Het gaat niet zo zeer om het aanvragen van een offerte op zich. Het gaat meer om het aanvragen van verschillende offertes voor een schilderklus. Waarom zou je dit doen? Wel, een offerte aanvragen voor de schilderklus moet men sowieso doen. Het gaat er om dat je op deze manier kunt vergelijken hoe een schilder zijn tarieven in elkaar steken. Je kunt dit zowel bij één schilder, als ook bij verschillende schilders doen. Een offerte geeft namelijk geen verplichting tot het ook daadwerkelijk laten uitvoeren van de klus.

offerte

Projecten

Medewerkers

Jaren ervering

Hoe werkt het aanvragen van een schilder offerte?

 

Het aanvragen van een offerte gaat meestal heel gemakkelijk. De schilder heeft een website via waar je de offerte aan kunt vragen. Hier hoef je simpelweg enkel een aantal gegevens in te vullen, hoofdzakelijk wat de klus betreft, en dan is het enkel wachten op de offerte.

schildersofferte

Meer dan 200 kleuren

Gratis offerte

Wat vooral belangrijk is voor de keuze van een schilder is de manier waarop de tarieven zijn opgebouwd. Het is namelijk zo dat er verschillende manier zijn waarop een schilder zijn tarieven op kan bouwen.

  • Een schilder kan een richtprijs geven bij een offerte. Het is sterk af te raden om hiermee in zee te gaan. Je krijgt de daadwerkelijke prijs pas nadat de klus is afgerond. Deze kan ook nog eens sterk afwijken van wat er in de offerte staat.
  • Een schilder kan een uurtarief rekenen. In dit geval krijg je de prijs ook pas achteraf maar hierbij is het wel zo dat je van te voren weet hoe veel het kost per uur en meestal zijn de externe kosten in de offerte ook al gegeven.
  • Het makkelijkste en meest vertrouwde is nog altijd een vast tarief. Dit is een vaste prijs per klus en hierbij is het altijd direct duidelijk wat je kunt verwachten. Hier zijn meestal alle prijzen al meegerekend en je weet dus precies hoe veel het gaat kosten

Wanneer je offertes gaat vergelijken, kijk dan wel goed naar de BTW, sommige schilders geven dit in de offerte niet mee. Hierdoor lijkt het alsof een schilder een stuk goedkoper is, maar uiteindelijk is dit dan toch niet zo. Bij een huis ouder dan 2 jaar komt bij de normale prijs nog eens 9% BTW bovenop het daadwerkelijke tarief. Voor een huis jonger dan 2 jaar is dit 21%.