Welk bedrijf is er niet mee bezig, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat houdt in dat je er alles aan doet om er onder andere voor te zorgen dat je zo min mogelijk waste hebt tijdens je productieproces en ervoor zorgt dat je de uitstoot van onder andere CO2 tot het minimum weet te reduceren. Toch zien we dat ontzettend veel bedrijven zich bezighouden met het beperken van verlies tijdens het productieproces, iets wat natuurlijk ontzettend goed is. Maar wist jij dat er ook in de stappen daarna nog ontzettend veel te winnen is. Wist je namelijk dat een deel van de goederen ook tijdens het logistieke proces kunnen ‘verdwijnen’? Hiermee bedoelen we niet dat de goederen worden ontvreemd, maar dat deze tijdens het laden alsnog niet op de juiste plek terechtkomen.

Vooral bij droge goederen is dit het geval. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de kans vrij groot is dat er enkele kilo’s graan of rijst naast de vrachtwagen terechtkomen op het moment dat je aan het laden bent. Door gebruik te maken van beladingsbalgen kun je dit probleem eenvoudig voorkomen. Hoe dit werkt, vertellen we je in dit artikel.

Besparen op waste tijdens het laden met beladingsbalgen

Tijdens het laden van droge goederen is de kans reëel dat er een deel verloren gaat. Vooral wanneer we het hebben over graan, rijst en dergelijke soorten producten. Wist je dat tijdens het laden van een silo graan tot wel 5 procent verloren kan gaan? Dit gebeurt simpelweg doordat er met dusdanig veel kracht wordt geladen, dat de graan omhoog komt en door de wind wordt weggeblazen. Door gebruik te maken van een gesloten beladingsbalgen van veenstratechnology.nl zorg je ervoor dat dit verleden tijd is. Dit systeem is namelijk volledig afgesloten en zorgt ervoor dat de goederen direct vanaf productie, middels een gesloten buis naar de uiteindelijke bestemming kunnen worden getransporteerd. Waar veel mensen vaak denken dat dit alleen geschikt is voor de grotere bedrijven, is dit in de praktijk dus absoluut niet het geval.

Je verdiend je investering binnen afzienbare tijd terug

Doordat je door middel van het gebruik van dit systeem een stuk minder verlies hebt, zorgt dat ervoor dat je veel meer rendement kunt halen uit exact dezelfde productiebatch. Stel dat je normaliter 100.000 kilo graan per jaar produceert, dan zal je normaalgesproken een procent of 5 a 6 aan verlies hebben door het laden van de producten. Gebruik je een beladingsbalg, dan reduceer je dit tot bijna 0 procent. Een verschil van 5000 of 6000 kilo graan kan dus een aanzienlijk verschil maken op je uiteindelijke omzet. Niet alleen hoeft dit niet extra te worden geproduceerd, maar kan het ook nog eens worden verkocht. Zo is je netto opbrengst hoger, dus ook je winst gunstiger.