Iedereen die in de horeca werkt weet dit: een lange dag heen en weer lopen en niet veel zitten soms niet eens kunnen zitten door de drukte. In de gastronomie, vooral in de keuken, is het erg belangrijk dat de werkschoenen comfortabel en antislip zijn. In dit artikel leer je welke werkschoenen je het beste kunt dragen tijdens het werken in de horeca.

Het juiste beveiligingsniveau kiezen

Werkschoenen bieden verschillende niveaus van veiligheid. Een “S” staat voor een veiligheidsnorm voor veiligheid en een ander cijfer geeft de volledigheid van de bescherming aan. S1P werkschoenen hebben een veiligheidsneus, antistatische zool, energie absorberende hak en de tussenzool van de werkschoen is niet geschikt om te drinken. Dit voorkomt dat scherpe voorwerpen zoals glas in de werkschoenen komen. De tussenzool is gemaakt van Kevlar, een hittebestendige en sterke vezel of staal.

Daarnaast zijn S3-werkschoenen beter bestand tegen het binnendringen van water en hebben ze een zool die altijd een antislipprofiel heeft. Over het algemeen zijn werkschoenen die voldoen aan de S1P-normen geschikt voor de horeca. Ideaal voor binnenwerk. Voor werkschoenen die een antislipfunctie vereisen, worden S3-werkschoenen aanbevolen.

Werkschoenen voor bediening

In een bedrijf is het erg belangrijk dat de werkschoenen comfortabel zitten, maar het is ook goed dat de werkschoenen er typisch en verzorgd uitzien. Het glas kan tijdens het gebruik op de grond vallen. Daarom is het ook belangrijk dat de zolen van werkschoenen niet kunnen doordringen. Werk je op een informele plek, dan zijn sneaker werkschoenen een prima optie.

Werkschoenen voor keuken

Bijvoorbeeld bij het werken in een gladde omgeving. Het is belangrijk om in de keuken  antislip werkschoenen te hebben. Vet, water of vloeistof zal op de keukenvloer stromen. Dit maakt het erg glad. Daarom moeten schoenen veel steun bieden. Natuurlijk moet je uren in de keuken staan ​​en werken, dus je moet ook veel ondersteuning bieden. Zo kunnen messen en pannen eraf vallen op je tenen, dus werkschoenen vragen om een ​​veilige veiligheidsneus.