Bent ook u het niet eens met de WOZ waardebepaling van uw woning? Maak dan net als vele duizenden Nederlanders bezwaar tegen de gemeentelijke beschikking door een WOZ-bezwaar voorbeeldbrief te gebruiken. Het loont namelijk om bezwaar te maken tegen de WOZ waarde beschikking omdat de gemeente van verouderde gegevens gebruik maakt. De gemeente bepaalt op basis van verkoopgegevens van vergelijkbare woningen bij u in de buurt de WOZ waarde. Het betreft dan echter een moment opname van 1 januari van het voorgaande jaar. Oftewel het betreft oude gegevens en in de tussentijd zijn de omstandigheden uiteraard stevig veranderd.

Ontwikkelingen van de woningwaarde in Alkmaar

Het gaat momenteel economisch slecht in Europa door de welbekende redenen. De prijs van woningen daalt dan ook met de tijd aangezien bij een lagere woningprijs de woning verkoopbaar is. Dit betekent dat de waardebepaling op basis is van gegevens in betere tijden. U kunt dan ook met succes bezwaar maken tegen een WOZ waarde bepaling uitgevoerd door de gemeente. De WOZ waarde wordt namelijk door verschillende instanties gebruikt om de hoogte van uw lasten te bepalen. Een werkelijk langere WOZ waarde kan u dan opgeteld ook honderden euro’s besparen. Mooi meegenomen in deze tijd van economische terugval.

De gemeente Alkmaar bepaald WOZ waarde

De WOZ waarde van elk pand binnen de gemeente Alkmaar wordt bepaald omdat dit de basis legt van gemeentelijke en landelijke belastingen en heffingen. Daartoe wordt de verkoopprijs van vergelijkbare woningen gebruikt met een vergelijkbare postcode. Andere woningen kunnen groter zijn, hebben meer tuin en dus kan het zo zijn dat de WOZ waarde te hoog is voor uw woning. Indien het dan ook nog zo is dat de huizenmarkt slecht draait dan kan het niet anders dat de woningprijzen gemiddeld gezien dalen. Beide redenen opgeteld kan het dus zijn dat uw woning behoorlijk te hoog voor de WOZ waarde wordt ingeschat. U doet er dan ook verstandig aan om een WOZ bezwaarschrift in te dienen voordat de termijn daartoe is verstreken.

Voorbeeldbrief opbouw WOZ bezwaar

Als onderdeel van de WOZ bezwaarschrift dient u uiteraard uw naam, uw adres, datum en plaats van verzending aan te geven. Ook geeft u aan het adres van de gemeente en de reden dat u de brief verstuurd. Let op: aan de inhoud van dit voorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend. Elke situatie is anders. Laat u zich bijstaan door een persoonlijk adviseur, die uw persoonlijke situatie kan beoordelen. Dan vergroot u de kans dat het bezwaar voor een lagere WOZ-waarde in Alkmaar uiteindelijk gegrond wordt verklaard.

Online hulp aanvragen
Via internet kun je ook heel eenvoudig in contact komen met bedrijven die op basis van no-cure-no-pay willen adviseren. Ze nemen al het werk uit handen en je betaald ze een deel van de gerealiseerde besparingen (indien de WOZ-waarde ook echt verlaagd wordt). Je kunt ook betaalde juridische hulp inschakelen voor professionele begeleiding.